Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
< BACK

Digital transformation i Life Science: Regulativer er ikke en barriere

Hvordan skaber en stærkt reguleret industri som Life Science digital transformation? Ved at udvikle organisationens digitale økosystem og kompetencer, betragte data som en integreret del af produktet og opbygge intelligente dataplatforme. Disse virksomheder bør gentænke data som en del af produktet – og altså ikke kun som et biprodukt af interne processer, eller som resultat af at myndighedernes løbende krav om indsendelser af data.

Life Science er lige så udsat for digital transformation som andre industrier. Hvis ikke de etablerede organisationer formår at udnytte digital transformation i deres forretning, vil nye spillere komme til og overtage betragtelige markedsandele. Industrien bliver nødt til at transformere sig selv for at sikre sin fortsatte værdiskabelse og overlevelse.

 

Regulativer er en betingelse – ikke kun en barriere
Life Science-industrien er kraftigt reguleret. Det er der naturligvis gode grunde til, men det betyder også, at organisationer i Life Science ikke kan bevæge sig lige så frit rundt i de digitale muligheder som andre og derfor må acceptere, at digital transformation i nogen grad vil foregå i et langsommere tempo, end det ses i andre industrier. Dette må dog aldrig blive et dogme, da nye spillere ellers vil udnytte situationen.

Mange mener, at denne kraftige regulering modarbejder innovation. Og netop derfor bliver der løbende udviklet opdateringer, der moderniserer regelsættet, så det matcher en tid, hvor for eksempel wearables, motion sensors og bio tattoos ikke længere tilhører science fiction-kategorien.

Pointen er, at FDA på lige fod med andre regulerende myndigheder ikke har til formål at hæmme innovation og digital transformation – men snarere at fremme det inden for fastsatte regulatoriske rammer.

– Regulativerne må endelig ikke blive en sovepude, understreger Morten Lindaa, der er Consulting Director for Life Sciences i NNIT og specialiserer sig i Regulatory Affairs. Han forklarer:
– Selvom sektoren er meget reguleret, og selvom alt skal valideres og dokumenteres, hvilket naturligvis rammer organisationerne på agilitet og tempo, så er der stadig masser af potentiale i at udnytte nye, teknologiske muligheder. Vi oplever allerede, at nye spillere bevæger sig ind på markedet med digitale løsninger, der for eksempel benytter digitale løsninger til at styrke patientoplevelser, eller apps, der bliver betragtet og udskrives på linje med medicin (digital therapeutics).

 

Datadrevet digital transformation: Fra Big Data til the Right data
Det er oplagt for industrien at udnytte den regulative pause, der uden tvivl opstår i kølvandet på EMAs flytning fra London til Amsterdam, til at sætte fokus på regulatory transformation som en værdiskabende proces frem for som ren compliance.

Det gælder om at finde den rette balance mellem at udnytte de spændende muligheder med digital transformation på den ene side og så naturligvis opretholde sin license to operate og holde sig på rette side af nuværende og kommende regulativer på den anden side.

Life Science bør udnytte og udvikle de store mængder data, der alligevel indsamles til compliance-formål, og i endnu højere grad tænke i datadrevet digital transformation:

Data er det nye brændstof. Life Science er en datadrevet sektor, men desværre er der fortsat mange, der ikke behandler data særlig integreret og derfor ikke høster den potentielle værdi. Ved at opbygge intelligente dataplatforme kan en lægemiddelvirksomhed kortlægge sine store datamængder, oversætte det til sin egen terminologi og gøre det anvendeligt for den øvrige organisation. Vi bevæger os fra Big Data til the Right data.

 

 

Ny virkelighed kræver nyt økosystem
Life Science kan lære meget fra de industrier, som er langt inde den ”digitale hvirvelvind” – for eksempel retail og finans. Og det er ikke kun på løsningerne, at der er inspiration at hente. Vi opfordrer nemlig Life Science-organisationer til også at supplere sine stabe med medarbejdere og rådgivere fra for eksempel it-sektoren, der kommer med helt nye øjne på forretning og muligheder:   

  • Life Science trænger i mange tilfælde til at ryste posen lidt. Det kan være gennem ansættelser af nye profiltyper, ved at alliere sig med eksterne rådgivere – såsom NNIT – eller ved at forny sin forretnings økosystem gennem opkøb af eller samarbejde med innovative start-ups.


Otte vigtige skridt
NNIT har opbygget en dyb industriforståelse og vi anbefaler at virksomheder i Life Science-sektoren følger otte centrale Regulatory Transformation-initiativer:

  • Transformer og forenkl dine forretningsprocesser – gentænk dem ud over de eksisterende systemers begrænsninger.

  • Implementer samlende applikationsplatforme, der understøtter dine nye, enklere forretningsprocesser, dit applikationslandskab, dine dokumenter og dine data.

  • Implementer intelligente dataplatforme, der standardiserer og styrer din (produkt-) datakvalitet på tværs at hele dit systemlandskab.

  • Implementer intelligente dataplatforme, der kan afdække dine dark data (struktureret eller ustruktureret) og udnyt artificial intelligence (AI) til at katalogisere og beskrive dine data med det mål at muliggøre semantisk søgning.

  • Implementer component based structured authoring (CBSA) og natural language processing technologies (NLP), og simplificer udfordringerne med ustruktureret information (dvs. kun læselig information).

  • Implementer datastyringsteknologi for at simplificere og automatisere styringen af dine data.

  • Implementer democratized advanced analytics med det mål at gøre data tilgængelig for slutbrugeren.

  • Implementer intelligente dataplatforme for at skabe og give patienter adgang til digitale løsninger inden for sundhedspleje. Det kan være din egne eller som en del af et økosystem.

 

Er du klædt på til regulatory transformation?
Jo før du begynder at arbejde med digital transformation, jo før vil du kunne forene værdiskabelse og compliance. Datadrevet transformation sker nu – med eller uden dig. Vil du vide mere om, hvordan din organisation kommer i gang, og hvilke overvejelser, I bør gøre jer? I NNIT forstår vi både it og Life Science – og vi ved, hvordan din sektor fungerer. Kontakt os for et uforpligtende møde om, hvordan din organisation kan udvikle sin plads i den digitale tidsalder.

 

 

 

 

 

Digitale brobyggere: 6 eksempler på digital forandring, der har fokus på forretning frem for på teknologihttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Digitale-brobyggere--6-eksempler-på-digital-forandring,-der-har-fokus-på-forretning-frem-for-på-teknologi.aspxDigitale brobyggere: 6 eksempler på digital forandring, der har fokus på forretning frem for på teknologi
Kan blockchain gavne din forretning?http://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Kan-blockchain-gavne-din-forretning.aspxKan blockchain gavne din forretning?
Corporate Entrepreneurship i NNIThttp://www.nnit.dk/Raedgivning/Sider/Corporate-entrepreneurship-in-NNIT.aspxCorporate Entrepreneurship i NNIT
Adgang til data i realtid booster beslutningstagninghttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Adgang-til-data-i-realtid-booster-beslutningstagning.aspxAdgang til data i realtid booster beslutningstagning
Optimer kundeoplevelsen med artificial intelligence http://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Optimer-kundeoplevelsen-med-artificial-intelligence-.aspxOptimer kundeoplevelsen med artificial intelligence
High Tech Summithttp://www.nnit.dk/Sider/High-Tech-Summit.aspxHigh Tech Summit
Nyt projekt med Arla Foods er en stor succeshttp://www.nnit.dk/KundeCases/Sider/Nyt-projekt-med-Arla-Foods-er-en-stor-succes-.aspxNyt projekt med Arla Foods er en stor succes
Veeva R&D Summithttp://www.nnit.dk/Sider/Veeva-RD-Summit.aspxVeeva R&D Summit
Computer Systems Validation & Data Integrity Compliance Congresshttp://www.nnit.dk/Sider/Computer-Systems-Validation--Data-Integrity-Compliance-Congress.aspxComputer Systems Validation & Data Integrity Compliance Congress
24th Annual Validation Weekhttp://www.nnit.dk/Sider/24th-Annual-Validation-Week.aspx24th Annual Validation Week