Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
< BACK

SAP gør mobilityudvikling enklere

Af journalist Torben B. Sørensen


Virksomheder med SAP-løsninger får lettere ved at give medarbejdere og kunder mobil adgang til systemerne, efter at SAP har lanceret en stribe værktøjer baseret på en samlet mobility-strategi.

Computerteknologi bliver indbygget i ure, briller, smykker og tøj. Såkaldte ”wearables” er en hot trend for øjeblikket. De er ifølge Christian Staalby fra SAP Danmark et godt eksempel på, hvad en virksomheds mobility-strategi skal tage højde for:

”I dag bruger de færreste wearables. Men allerede i dag skal virksomhederne tænke på fremtiden, når de udvikler mobil teknologi. De skal sikre sig, at de løsninger de i dag udvikler til smartphones og tablets, også kan udnyttes, hvis wearables bliver en udbredt teknologi om to-tre år. Her er det vigtigt, at virksomhederne ikke skal begynde forfra, men har en solid basis at bygge på,” siger han.

Det var et af de budskaber, en god snes SAPbrugere fra Jylland kunne tage med sig hjem fra et seminar, NNIT afholdt i Århus i juni. Formålet var at give et samlet overblik over SAP’s mobility-strategi.

Dynamik udfordrer standardisering

Christian Staalby mener, at den dynamik som mobility-verdenen indebærer, kan være en udfordring for en it-funktion, der har været vant til at opbygge og vedligeholde systemer, som kører i mange år uden de store ændringer. Inden for mobility kan der dukke en ny enhed som fx iPad op, der på få år ændrer hele markedet. Dynamikken udfordrer dogmet om så vidt muligt at holde sig til standardløsninger:

”Når det gælder understøttelse af almene forretningsprocesser, giver det stadig god mening at gå efter standardløsningerne. Men hvis mobility åbner for en ny forretningsmulighed, kan det betale sig at udvikle sin egen app. Så bliver appen et konkurrenceparameter og ikke bare en metode til at effektivisere processer. Og et konkurrenceparameter skal din konkurrent ikke kunne købe som en standardvare,” sagde han.

Som eksempel nævner han et canadisk trafikselskab, der giver passagererne mulighed for at købe billetter via en app til smartphone. Appen har siden fået indbygget rabatordninger til lokale forretninger: Når passageren står af toget, får hun et tilbud om en billig kop kaffe på den nærmeste cafe. Det kan lade sig gøre, fordi trafikselskabet udbyder et loyalitetsprogram i samarbejde med de lokale forretningsdrivende – og dermed har fået en ny indtægt.

Strategi på tre søjler

Ifølge Christian Staalby kan man i mobilitysammenhæng lade bogstaverne SAP stå for sikkerhed, apps og platform. Det er nemlig de tre søjler, som SAP’s strategi for mobility bygger på.

”Sikkerhed har altid været med i SAP’s løsninger, men mobile enheder stiller nye krav. Her skal man for eksempel sikre sig mod misbrug af  data på telefonen, hvis den bliver stjålet.

Vores løsning er Afaria, som blandt andet sikrer 14.000 enheder hos Novo – i øvrigt styret af NNIT,” fortalte Christian Staalby fra SAP Danmark.

Apps er for ham det sted, hvor det hele begynder. Typisk giver en app virksomheden den fordel, at data bliver opsamlet der, hvor arbejdet udføres. Men en app kan også bruges til at give kunderne bedre service – og ligefrem opdyrke nye forretningsområder som i eksemplet fra Canada.

Foruden sikkerhed og apps har virksomhederne også brug for en udviklingsplatform. Til det formål har SAP lanceret SAP Mobile Platform 3.0. Det er en platform til udvikling og drift af mobile apps.

SAP Mobile Platform kan også understøtte SAP Fiori, der er en suite af HTML5-baserede webapplikationer, som giver mere lækre og brugervenlige indgange til de SAP-systemer, der traditionelt har haft skærmbilleder med mange elementer og et konservativt layout. Ved at bruge SAP Mobile Platform kan SAP Fiori kan give en fuldstændig mobil brugeroplevelse med for eksempel integration til kamera, kalender, location services og offline-understøttelse. Virksomheder kan desuden udvikle egne mobile Fiori-baserede apps ved hjælp af SAP Mobile Platform.

Find forretningens behov

Anders Thinggaard, der er ansvarlig for SAP mobility hos NNIT, ser NNIT’s rolle som kundernes betroede rådgiver, der hjælper dem med at mobilisere elementer af deres SAP-landskab.
”Nogle gange ser vi, at virksomheder tager det for givet, at de skal have en app. Der kan vores forretningskonsulenter hjælpe med at afdække behovet. Man skal kun gå mobil, hvis det løser  et reelt behov og giver virksomheden fordele.
Og en app er ikke den eneste mulighed. En webbaseret løsning bygget med Fiori kan i nogle tilfælde løse opgaven lige så godt,” siger han.

Han mener, at NNIT differentierer sig fra andre leverandører ved både at have ekspertise i mobility og i de underliggende SAP-processer.

”Vores front-end-udviklere kender processerne i SAP. Så vi kan også rådgive om arkitekturen bag løsningen, integrationen med de bagvedliggende systemer og sågar valg af hardware,” siger han.

Anders Thinggaard ser det som en stor fordel, at SAP nu har meldt en samlet strategi for mobility ud. Det giver kunderne sikkerhed for, at produkterne er strategiske for SAP og løbende vil blive videreudviklet.

 

 

 

 

 

 

Kontakt NNIT+45 7024 ​4242nnitcontact@nnit.com ​​https://dk.linkedin.com/company/nnitKontakt NNIT

 

 

DevOpshttp://www.nnit.dk/Forretningsloesninger/Sider/DevOps.aspxDevOps
IT-afdelingens evne til at skabe resultater, er virksomhedens eksistensgrundlaghttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/IT-afdelingens-evne-til-at-skabe-resultater.aspxIT-afdelingens evne til at skabe resultater, er virksomhedens eksistensgrundlag
Lad data løfte lønsomheden i dine projekterhttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Lad-data-løfte-lønsomheden-i-dine-projekter.aspxLad data løfte lønsomheden i dine projekter
Kopenhagen Fur sikrer bæredygtigheden med D365http://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Kopenhagen-Fur.aspxKopenhagen Fur sikrer bæredygtigheden med D365
Når digital transformation forandrer markedet: Disrupt eller bliv disruptedhttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Disrupt-eller-bliv-disrupted.aspxNår digital transformation forandrer markedet: Disrupt eller bliv disrupted
Når Big Data giver stærkere return on ERP investmenthttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Big-Data-giver-stærkere-return-on-ERP-investment.aspxNår Big Data giver stærkere return on ERP investment
Hvad er Dynamics 365?http://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Hvad-er-Dynamics-365.aspxHvad er Dynamics 365?
CIO’ens nye rolle- fra drift til strategihttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/CIO’ens-nye-rolle-Fra-drift-til-strategi.aspxCIO’ens nye rolle- fra drift til strategi
Digital transformation-CEO'ens rolle i forandringhttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Digital-transformation-CEO'ens-rolle-i-forandring.aspxDigital transformation-CEO'ens rolle i forandring
Syv gode grunde til cloudhttp://www.nnit.dk/ArtiklerOgOfferings/Sider/Syv-gode-grunde-til-cloud.aspxSyv gode grunde til cloud